SALUT VOIOS DE PENSIONAR

Dacă vezi această pagină înseamnă că nu ai cont sau nu ești logat. Dacă dorești doar să vizualizezi forumul poți apăsa pe butonul "Nu mai afișa" din dreapta și această imagine nu va mai fi afișată.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
Vă urăm o zi bună în continuare și o navigare cât mai plăcută pe acest forum !

Sursa Ta de Relaxare!


LAVANDA

Distribuiţi
Mark
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

LAVANDA

Mesaj  Mark la data de Dum 7 Iul 2013 - 10:13În categoria plantelor aromatice, cu efecte curative remarcabile, un loc de seamă îl ocupă levănţica. Cu toate că este puţin cultivată şi valorificată terapeutic, s-a constatat că uleiurile esenţiale obţinute din inflorescenţele plantei sunt mult mai valoroase decât multe medicamente de sinteză.Lavanda este folosită ca plantă medicinală din vremuri îndepărtate, iar proprietăţile terapeutice ale uleiului eteric extras din flori au fost descoperite la începutul secolului al XX-lea.

„Deşi este folosită intens în industria cosmetică, levănţica este apreciată şi ca plantă medicinală, iar în aplicaţiile terapeutice se folosesc mai ales florile . Planta are proprietăţi sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice, sudorifice, antiinflamatoare şi cicatrizante, de ajutor într-o varietate de boli", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mii de tone de lavandă se folosesc pentru extragerea uleiului eteric prin distilare sau se usucă în camere bine aerisite. În compoziţia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obţinute pe cale de sinteză în laborator. Printre substanţele active ale lavandei se regăsesc substanţele amare, acidul acetic, taninul şi cineolul, substanţele minerale, care atribuie lavandei virtuţi vindecătoare pentru mai bine de 100 de boli.
Sursa:click.ro
Mark
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: LAVANDA

Mesaj  Mark la data de Dum 7 Iul 2013 - 10:40


Pulberea, eficientă pentru sistemul nervos
Terapiile cu preparate din lavandă au proprietăţi calmante şi sunt indicate în stări de neurastenie şi de isterie, în afecţiuni cauzate de situaţii tensionate, dar şi de stresul psihic, de melancolie sau de anxietate. În astfel de cazuri, lavanda se foloseşte sub formă de pulbere uscată, prin măcinarea plantei cu râşniţa de cafea. Praful obţinut se păstrează într-un borcan închis ermetic. Se administrează câte o linguriţă de trei-patru ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă, după care se bea puţin ceai, iar cura durează 21 de zile.
sursa:click.ro
Mark
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: LAVANDA

Mesaj  Mark la data de Dum 7 Iul 2013 - 10:47


Induce un somn odihnitor


În terapia care combate agitaţia nervoasă şi stările de insomnie se recomandă infuziile, preparate din două linguriţe de flori uscate de lavandă, care se infuzează vreme de zece minute în 250 ml de apă clocotită. Se beau zilnic câte două-trei ceaiuri îndulcite cu puţină miere.Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia: Se pune la infuzat într-o cană cu apă fierbinte o linguriţă de flori de lavandă. Se lasă 10-15 minute, după care infuzia se bea îndulcită cu puţină miere şi amestecată cu patru-cinci picături de suc de lămâie. Licoarea induce starea de calm şi de linişte, mai ales când este consumată seara, înainte de culcare. Totodată, infuzia este la fel de eficientă în tratamentul afecţiunilor renale, deoarece măreşte diureza. În acest caz, se recomandă câte două căni de ceai pe zi.

Infuziile preparate dintr-un amestec de plante: flori de lavandă, de tei, de sulfină şi de captalan (câte o linguriţă din fiecare) sunt indicate persoanelor depresive, care trebuie să consume câte două căni de ceai pe zi. Această infuzie este un remediu şi pentru afecţiunile hepatobiliare, contribuind la eliminarea bilei.
sursa:click.roUltima editare efectuata de catre Mark in Dum 7 Iul 2013 - 11:32, editata de 2 oriMark
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: LAVANDA

Mesaj  Mark la data de Dum 7 Iul 2013 - 11:11


Tinctura, leac pentru insomnia cronică
Insomnia cronică se tratează cu succes cu tinctura de lavandă. Leacul se poate prepara şi în casă din 100 g de flori uscate care se macerează în 500 ml de alcool de secară, vreme de 14 zile. Apoi, tinctura obţinută se toarnă în sticluţe care se închid ermetic şi se depozitează într-un loc întunecos. În acest caz se administrează câte 4 linguriţe pe zi (o linguriţă se diluează în 100 ml de apă fiartă şi răcită) sau se foloseşte sub formă de comprese, aplicate pe tâmple în cazul persoanelor deprimate sau stresate.
Se administrează câte 20 de picături de trei ori pe zi, în cazul tulburărilor abdominale (în cum ar fi gastrita).
sursa:click.roUltima editare efectuata de catre Mark in Dum 7 Iul 2013 - 11:29, editata de 1 oriMark
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: LAVANDA

Mesaj  Mark la data de Dum 7 Iul 2013 - 11:15


De mare ajutor pentru ficat
În decursul timpului, infuzia de levănţică şi-a dovedit o eficienţă remarcabilă în funcţionarea normală a ficatului şi a vezicii biliare.

Se administrează câte două căni de infuzie pe zi, iar licoarea ajută la eliminarea bilei. În acelaşi timp, se folosesc şi compresele. În acest caz, se prepară un amestec din două părţi de ulei de lavandă şi o parte de alcool cu care se stropeşte o pânză şi se aplică pe ficat un interval de 20 de zile pe lună. Totodată, aceste comprese sunt eficiente şi pentru calmarea colicilor abdominale şi a balonărilor.
sursa:click.ro
Mark
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: LAVANDA

Mesaj  Mark la data de Dum 7 Iul 2013 - 11:26


Ulei esenţial cu miere, leac pentru migrene
Este un lucru dovedit că uleiul esenţial de levănţică este unul dintre cele mai eficiente remedii la îndemână pentru combaterea migrenelor. Specialiştii recomandă ca la apariţia primelor simptome, persoanle care sunt chinuite de migrene să amestece două picături de ulei esenţial de levănţică cu o linguriţă de miere. În cazul în care migrenele sunt frecvente şi însoţesc starea de depresie este indicată o linguriţă de pulbere de levănţică pe care bolnvul trebuie s-o ţină sub limbă cinci minute, apoi s-o înghită cu ceai călduţ. Terapia se repetă de trei ori pe zi.
sursa:click.ro

Continut sponsorizat

Re: LAVANDA

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Mar 22 Ian 2019 - 17:39