SALUT VOIOS DE PENSIONAR

Dacă vezi această pagină înseamnă că nu ai cont sau nu ești logat. Dacă dorești doar să vizualizezi forumul poți apăsa pe butonul "Nu mai afișa" din dreapta și această imagine nu va mai fi afișată.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
Vă urăm o zi bună în continuare și o navigare cât mai plăcută pe acest forum !

Sursa Ta de Relaxare!


ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Distribuiţi
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 17:34

Trupul mitropolitului, depus la Catedrala din TimișoaraTrupul neînsuflețit al mitropolitului Banatului, IPS Nicolae Corneanu, a fost depus, luni, la Catedrala din Timișoara, după o procesiune de la reședința mitropolitană, relatează Mediafax.

Reprezentanții Mitropoliei Banatului au anunțat, luni, că toți credincioșii și clericii vor putea să îi aducă un ultim omagiu IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, la Catedrala din Timișoara.

"IPS Nicolae a fost depus, în procesiune, în Catedrala unde a slujit vreme de peste 50 de ani. Toți credincioșii și clericii vor putea trece pe la catafalcul său pentru a-i aduce un ultim și pios omagiu. Slujbele de pomenire și rugăciunile nu vor fi întrerupte nicio clipă, până în ziua înmormântării stabilită pentru miercuri, la ora 11.00. Menţionez, însă, că înainte de această slujbă de înmormântare va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preafericitul părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi și de preoți. În felul acesta îl cinstim pe cel care a fost arhipăstorul nostru vreme de aproape 52 de ani și care peste aproximativ două luni ar fi împlinit venerabila vârstă de 91 de ani", a declarat reprezentantul Mitropoliei Banatului, Marius Florescu.

IPS Nicolae Corneanu va fi înmormântat în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Apoi, testamentul mitropolitului Banatului va fi deschis în prezența patriarhului Daniel.

La Timișoara urmează 40 de zile de doliu, la finalul cărora Adunarea Eparhială va propune Sfântului Sinod numele celui care îi va urma lui IPS Nicolae în funcția de mitropolit al Banatului.

Mai mulți credincioși au mers, duminică noapte, la Catedrala Mitropolitană, unde au aprins lumânări, iar un steag negru, de doliu, a fost arborat la intrarea în lăcașul de cult.

Dumnezeu să-l odihnească în paceavatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

DOLIU ÎN MITROPOLIA BANATULUI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:17

ÎPS NICOLAE, MITROPOLITUL BANATULUI, A TRECUT LA DOMNUL
Cu multă durere, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei aduce la cunoștință că duminică seara, 28 septembrie 2014, la ora 23:10, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a trecut la viaţa veşnică.

Decesul mult iubitului și regretatului nostru arhipăstor a survenit, după o perioadă de grea suferință, la reședința mitropolitană din Timișoara, așa cum Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat dorinţa, în mai multe rânduri.

Trupul ierarhului care ne-a păstorit vreme de 52 de ani va fi depus în catedrala mitropolitană din Timișoara, unde vor fi înălțate permanent rugăciuni pentru iertarea păcatelor și pentru odihna sufletului său în casa Tatălui ceresc.

Preoții, monahii și credincioșii care l-au cunoscut, l-au prețuit și l-au iubit pe părintele nostru mitropolit Nicolae, sunt invitați la rugăciunile și slujbele oficiate întru pomenirea lui, pentru a-i aduce un ultim și pios omagiu.

Dumnezeu să-l odihnească în lăcașurile drepților și veșnică să-i fie pomenirea!

Doliu în Mitropolia Banatului
Clopotele Catedralei Mitropolitane din Timişoara au adus duminică seara clericilor şi credincioşilor bănăţeni vestea mutării la Domnul a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. Înaltpreasfinția Sa şi-a încredinţat sufletul în mâinile Părintelui Ceresc după 52 de ani de vrednică păstorire a Mitropoliei Banatului şi de slujire a Bisericii Ortodoxe Române.

„Duminică, 28 septembrie, la ora 23:10, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu şi-a încredinţat sufletul în mâinile Părintelui Ceresc, iar Arhiepiscopia Timişoarei şi Mitropolia Banatului au îmbrăcat haină de doliu. Clopotele Catedralei Mitropolitane şi ale celorlalte biserici din Timişoara au adus vestea această tristă în casele tuturor clericilor, monahilor şi credincioşilor eparhiei noastre. Ierarhul care ne-a păstorit vreme de 52 de ani, lasă în urmă un bogat tezaur de realizări spirituale, administrativ-bisericeşti şi, nu mai puţin, teologico-ştiinţifice. Îl regretăm din tot sufletul pe părintele nostru Mitropolit, o figură luminoasă a teologiei bănăţene şi naţionale, traducător din Sfinţii Părinţi şi autor a atâtor cărţi, studii, articole, conferinţe, pe care le-a publicat şi susţinut în cei aproape 91 de ani de viaţă. După împlinirea rânduielilor călugăreşti prevăzute pentru asemenea situaţii, trupul Înaltpreasfinţiei Sale a fost aşezat spre cinstire în reşedinţa mitropolitană din Timişoara, iar astăzi, 29 septembrie, la ora 10:30, Înaltpreasfinţia Sa a fost depus în catedrala unde a slujit peste 50 de ani şi unde slujbele de pomenire şi rugăciunile nu vor înceta nici o clipă până în ziua înmormântării. Toţi preoţii monahii şi credincioşii bisericii noastre vor avea astfel posibilitatea de a se reculege la catafalcul său, de a rosti o rugăciune pentru sufletul Înaltpreasfinţiei Sale, şi a-I aduce un ultim şi pios omagiu. Dumnezeu să-l odihnească în lăcașurile drepților și veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam!”, a precizat pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Trupul neînsufleţit al Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae a fost depus la Catedrala Mitropolitană

Trupul neînsufleţit al Mitropolitului Banatului, a fost transportat luni, 29 septembrie, de la Reşedinţa Mitropolitană la Catedrala Mitropolitană, în cadrul unei procesiuni solemne, la care au luat parte Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, consilierii şi angajaţii de la Centrul eparhial, protopopii eparhiei, preoţii din Timişoara, oficialităţi locale şi numeroşi credincioşi timişoreni. Potrivit rânduielii specifice, pe întreaga perioadă până în ziua înmormântării, la Catedrala Mitropolitană vor fi săvârşite slujbe de pomenire pentru Mitropolitul Banatului, iar clericii, monahii şi monahiile din cuprinsul eparhiei vor citi neîncetat din Psaltire. Slujba de înmormântare a Părintelui Mitropolit va avea loc miercuri, 1 octombrie, şi va fi săvârşită de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi din Sfântul Sinod. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie va fi oficiată de la ora 9:00, urmând ca de la ora 11:00 să fie săvârşită prohodirea vrednicului de pomenire Mitropolit.

Conform Statutului pentru organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române, Locţiitor de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului este Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va fi pomenit la toate slujbele din Arhiepiscopia Timişoarei, până la alegerea noului chiriarh canonic.

Oficialităţi prezente la catafalcul Mitropolitului

Preasfinţitul Părinte Lukian, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Sârbe din Ungaria şi Administrator al Eparhiei Sârbe din Timişoara, a săvârşit la căpătâiul Mitropolitului Nicolae o slujbă de pomenire. Totodată, Preasfinţitul Părinte Lukian a transmis mesajul de condoleanţe al Preafericitului Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae, ani buni la rând, a avut grijă şi de poporul drept credincios sârb şi de slujitorii săi din cuprinsul Episcopiei sârbe de Timişoara, fiind acela care a hirotonit preoţii sârbi în vreme de restrişte, atunci când episcopii sârbi nu puteau veni în România, deoarece regimul comunist-ateu interzicea aceasta. Cu durere în inimă, noi toţi suntem alături de fraţii noştri, de Biserica Ortodoxă Română, de clericii şi credincioşii Mitropoliei Banatului şi ne rugăm Bunului şi Milostivului Dumnezeu să primească sufletul nobil al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului în Împărăţia Sa!”.

Alături de clericii şi credincioşii timişeni, la slujba de pomenire de la Catedrala Mitropolitană au participat oficialităţi locale şi centrale, în frunte cu dl. Victor Opaschi  secretar de stat pentru culte şi dl. Nicolae Robu, primarul Municipiului Timişoara. De asemenea, au luat parte la slujbă şi reprezentanţi ai celorlalte culte şi denominaţiuni creştine din oraşul de pe Bega.

Sursa:mitropolia-banatului.ro


Ultima editare efectuata de catre Mark in Lun 29 Sept 2014 - 19:43, editata de 1 oriavatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:18
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:19
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:20
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:21
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:22
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:28
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:29
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 29 Sept 2014 - 18:31

Continut sponsorizat

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Lun 10 Dec 2018 - 0:59