SALUT VOIOS DE PENSIONAR

Dacă vezi această pagină înseamnă că nu ai cont sau nu ești logat. Dacă dorești doar să vizualizezi forumul poți apăsa pe butonul "Nu mai afișa" din dreapta și această imagine nu va mai fi afișată.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
Vă urăm o zi bună în continuare și o navigare cât mai plăcută pe acest forum !

Sursa Ta de Relaxare!


ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Distribuiţi
avatar
Nutzy
 
 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Nutzy la data de Vin 1 Noi 2013 - 7:25

În noaptea de 1 noiembrie, fiecare mormânt devine un mic altar al luminii. Mii şi mii de lumânări sunt aprinse în memoria celor trecuţi în eternitate.

Noaptea de 1 noiembrie stă sub semnul luminii. În seara de Luminatie, credincioşii merg la mormintele celor adormiţi pentru a se ruga pentru sufletele lor şi pentru a aprinde lumânări. Astfel, fiecare mormânt devine un mic altar al luminii: învelite in lumina tremurandă a candelelor, crucile par niste porti spre lumea de dincolo. O sarbatoare pioasă, care, de sute de ani, înseamnă un refuz al uitării.
Vineri, 1 noiembrie
SFINTII ZILEI
avatar
Nutzy
 
 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Nutzy la data de Vin 1 Noi 2013 - 7:29

Doamne Iisuse Hristoase Mantuitorul cel dulce al sufletului meu in aceasta zi a Rastignirii Tale pe Cruce ai patimit si ai luat moarte pentru pacatele noastre, ma marturisesc inaintea Ta, cum ca eu sunt cel ce Te-am rastignit cu pacatele mele cele multe.

Ma rog insa Bunatatii Tale celei nespuse, sa ma invrednicesti cu Darul Tau, Doamne, ca si eu sa pot rabda patimi pentru credinta, speranta si iubirea ce le am catre Tine, precum Tu Cel indurat ai rabdat pentru mantuirea mea. Intareste-ma, o,Doamne ca de astazi inainte sa port Crucea Ta cu bucurie si cu mare cainta, si sa urasc cugetele mele si vointele mele cele rele. Sadeste in inima mea intristarea de moartea Ta ca sa o simt precum au simtit-o iubita ta Maica, ucenicii Tai si femeile purtatoare de mir, ce stateau linga Crucea Ta.

Lumineaza-mi simtirile cele sufletesti, ca sa se miste si sa priceapa moartea Ta, precum ai facut de Te-au cunoscut fapturile cele neinsuflelite, cand s-au miscat la Rastignirea Ta, si mai vartos, cum te-a cunoscut talharul cel credincios si pocait, si ti s-a plecat, de l-ai pus in rai. Da-mi, Doamne, si mie, talharului celui rau, Darul Tau, precum atunci l-ai dat aceluia si-mi iarta pacatele, pentru Sfintele Tale Patimi, si cu buna intoarcere si cainta ma aseaza impreuna cu el in rai, ca un Dumnezeu si Ziditor ce-mi esti.

Ma inchin Crucii Tale, Hristoase, si pentru iubirea Ta catre noi, zic catre dinsa; Bucura-te, cinstita Cruce a lui Hristos, pe care ridicat si pironit fiind Domnul a mantuit lumea!

Bucura-te, pom binecuvantat, pentru ca tu ai tinut rodul vietii, care ne-a mantuit de moartea pacatului. Bucura-te, drugul cel tare, care ai sfaramat usile iadului.

Bucura-te, cheie imparateasca, ce ai deschis usa raiului.

O, Hristoase al meu rastignit, cite ai patimit pentru noi! Cate rani, cate scuipari si cata ocara ai rabdat pentru pacatele noastre si pentru a ne da inca pilda de adevarata rabdare in suferintele si necazurile vietii acesteia!

Si fiindca acestea ni le trimite Dumnezeu pentru pacatele noastre, ca sa ne indreptam si sa ne apropiem de El, si asa, numai spre folosul nostru ne pedepseste in aceasta viata. De aceea, rogu-ma Tie, Stapane, ca, la necazurile, ispitele si durerile cate ar veni asupra mea, sa-mi inmultesti impreuna si rabdarea, puterea si multumirea, caci cunosc, ca neputincios sunt de nu ma vei intari; orb de nu ma vei lumina; legat de nu ma vei dezlega; fricos de nu ma vei face indraznet; pierdut de nu ma vei cerca; sclav de nu ma vei rascumpara cu bogata si Dumnezeiasca Ta putere si cu Darul Sfintei Tale Cruci, careia ma inchin si o maresc, acum, si pururea si in vecii vecilor. Amin.
avatar
Marga
 
 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Marga la data de Vin 1 Noi 2013 - 8:51

Dz. sa-i ierte si pe parintii mei si pe cei dragi mie plecati la ceruri .O sa le pun o floare aici ca sunt departe de ei si nu pot ajunge unde sunt imormintati .avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Mar 17 Dec 2013 - 17:19

Mi-e dor de Craciunul alaturi de mama...mi-e dor de mangaierile ei, mi-e dor de dragostea ei, mi-e dor de alintul ei (....voua nu va este dor ...mai ales acum in ajun de sarbatori de cei plecati la Domnul?)


Sursa citat & poza:facebook.com/morar.olgaavatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 13 Ian 2014 - 19:06

MIȘU FOTINO A MURIT.Actorii regretă dispariţia lui Mișu Fotino

MIȘU FOTINO A MURIT. Alexandru Arșinel a declarat pentru MEDIAFAX că actorul Mihai (Mișu) Fotino, care a a murit luni, la vârsta de 83 de ani, a fost un partener excepţional, "gata mereu să facă un compliment" și a cărui dorinţă de a urca pe scenă a fost "totală".

MIȘU FOTINO A MURIT. Alexandru Arșinel a precizat că actorul Mihai (Mișu) Fotino a absentat "forţat" de pe scenă din cauza unui accident vascular cerebral. "Îmi pare rău că a trebuit să trăiască atâţia ani în afara scenei", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arșinel.

De asemenea, Arșinel a spus că "dorinţa lui Mihai Fotino de a urca pe scenă a fost totală" și că, după o perioadă grea, Mihai Fotino a "luat drumul pe care marii actori români l-au luat în ultimii ani".

"A fost un partener excepţional. N-a jignit niciodată pe nimeni. Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment. Un actor de o calitate excepţională", a mai spus Alexandru Arșinel, menţionând că regretă enorm dispariţia actorului Mihai Fotino.

Mihai (Mișu) Fotino, actor al Teatrului Naţional București (TNB), a murit luni, la vârsta de 83 de ani.
Mișu Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din București, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unităţii sanitare, medicul Dana Safta.

Mitică Popescu a declarat pentru MEDIAFAX că Mihai Fotino, care a încetat din viaţă luni, la vârsta de 83 de ani, era un om extraordinar, afirmând că "încă un mare actor a dispărut".
"E groaznic. (...) Nu am cuvinte... mai ales că ne întâlneam, ne vedeam, pentru că eram vecini. Era un om minunat, un om extraordinar", a declarat actorul Mitică Popescu.

"Maestrul Mihai Fotino (Mișu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din București, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!", se arată și într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Născut pe 14 septembrie 1930, în București, Mihai Fotino (cunoscut și ca Mișu Fotino), și-a construit o carieră bogată în teatru, dar și în cinematografie și în televiziune abordând mai ales genul comediei.

Copilăria și adolescenţa le-a trăit la Brașov, unde tatăl lui, Mișu Fotino - fondator al Teatrului de Stat din Brașov -, era actor și cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de șase ani, în anul 1936, în piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Brașov.
A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la București. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din București.

Totodată, Mihai Fotino a jucat în numeroase filme și producţii de televiziune, printre acestea numărându-se "Directorul nostru" (1955), "Telegrame" (1959), "Porto-Franco" (1961), "Codin" (1963), "Politică și delicatese" (1963), "Titanic vals" (1964), "Amprenta (1967), "Balul de sâmbătă seara" (1968), "Elixirul tinereţii (1975), "Tufă de Veneţia" (1977), "Chiriţa la Iași" (1987), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001).
La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.
De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) "pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice". În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului".

Dumnezeu sa-l ierte!avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Mar 21 Ian 2014 - 9:05

Adrian Iovan a murit!Salvamontistii spun ca atat pilotul avionului, Adrian Iovan, cat si o studenta despre care se stia ca este grav ranita, au incetat din viata.


“Pilotul e mort si a ramas incarcerat in avion. Avionul e praf. Fata ar fi murit si ea, dar nu stiu sigur”, a spus Dan Mircea Petrescu, reprezentant al Salvamont Bihor, la Realitatea TV.

Nimeni, insa, nu poate sa inteleaga cum de aparatul de zbor prabusit nu a putut fi gasit mult mai repede. Mai ales ca toata lumea reusea sa vorbeasca la telefon cu victimele accidentului. Victor Zota, de la Agentia Nationala de Transplant, a povestit pentru Stirile ProTV ca i se pare de neimaginat ceea ce s-a intamplat. Inclusiv Zota a izbutit sa vorbeasca la telefon cu Radu Zamfir, chirurgul care conducea echipa medicala din avionul prabusit la granita judetelor Alba si Cluj.

“Este inexplicabil pentru mine, absolut inexplicabil ca in anul 2014, cu patru telefoane mobile functionale in acelasi timp, sa nu poata fi identificat locul unde s-a prabusit acest avion in mai mult de 6 ore. Am tinut legatura cu doctorul Zamfir la 10 minute dupa ce a picat avionul, la fel si cu colegul de la Elias, care a vorbit cu colegii si cu medicii de acolo. Este absolut inimaginabil ca in anul 2014, dupa ce s-au investit milioane de euro in aceasta situatie de identificare a pacientilor, oamenilor accidentati, cu GPS, dupa 7 ore sa nu se stie, sa ii scoata doi padurari ca pe vremea lui Vlad Tepes. Stateam si vorbeam cu Radu Zamfir la telefon si imi spunea “domnul doctor MOR, MOR, probabil ca asta este ultimul apel la care va raspund”. Si in acelasi timp mi se spunea ca au fost identificati pe o raza de 6 kilometri patrati.”, a povestit Victor Zota pentru Stirile ProTV.

Dupa ce au stat mai bine de cinci ore in frig, cei sapte raniti in urma accidentului aviatic au fost gasiti, insa un student si pilotul se aflau in stare grava. Potrivit celor de la Romania TV, Adrian Iovan a murit. Aeronava plecase luni dupa-amiaza, de la București spre Oradea, și avea la bord un echipaj medical, dar a intampinat ceva probleme si a aterizat fortat in judetul Cluj, intr-o zona impadurita din Muntii Apuseni. Dupa mai bine de cinci ore de cautari, cei sapte raniti au fost gasiti de un padurar, vestea fiind data chiar de premierul Victor Ponta.
avion1 Adrian Iovan a murit!

Avionul care a aterizat fortat in judetul Cluj, la mansa caruia s-a aflat Adrian Iovan este de tip Britten Norman 2 (BN 2)

Adrian Iovan avea 54 de ani, si peste 13.000 de ore de zbor. Acum, de cand a iesit la pensie Adrian Iovan isi compla veniturile pilotand avioane de tip BN 2, “Britten Norman 2″ cu opt locuri, precum cel de astazi. Acesta este cel de-al doile accident aviatic din cariera de pilot a lui Adrian Iovan. Primul a fost la o cursa spre Malaga. A intrat cu Boeingul plin cu pasageri in niste nori care nu apareau pe radar.

Adrian Iovan a fost casatorit de doua ori, cea de-a dora oara cu creatoarea de moda, Romanita Iovan, in iunie 2003. Cei doi au un baietel de doi ani, Adrian Albert. Cuplul Iovan a aparut pe paginile tuturor ziarelor din  Romania in octombrie 2005, cand Bogdan Iancu, un hot care a intrat prin efractie in locuinta acestora din Bulevardul Primaverii, a fost impuscat de Adrian Iovan.
sursa:ziaresireviste.ro

Dumnezeu sa-l ierteavatar
Marga
 
 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Marga la data de Mar 21 Ian 2014 - 9:13

Dumnezeu sa-i odihneasca .avatar
Nutzy
 
 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Nutzy la data de Mar 21 Ian 2014 - 9:14Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!
avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Sam 22 Feb 2014 - 17:11

Astazi se da de pomana pentru cei dragi care au plecat dintre noi,Dumnezeu sa-i ierte  :imifaccruce: :terogdoamne: 


avatar
Mark
 

 

Salut Voios de Pensionar

De vorba la o cafea

Salut Voios de Pensionar

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Mark la data de Lun 10 Mar 2014 - 8:42

O rugăciune, o floare, o lumânare este tot ce-ţi mai pot oferi acum bunul meu prieten. Dumnezeu să te odihnească în pace şi să-ţi ierte păcatele.Continut sponsorizat

Re: ÎN MEMORIA CELOR PLECAȚI DINTRE NOI

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Lun 10 Dec 2018 - 1:00